15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit

15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit

Aici este o listă cu 15 lucruri la care, dacă alegi să renunți, viața ta va fi mult mai ușoară și mult, mult mai fericită. Ne agățăm de atât de multe lucruri care ne provoacă imensă durere, stres și suferință – și în loc să le eliberăm pe toate, în loc să ne permitem nouă înșine să fim lipsiți de stres și fericiți – ne agățăm de ele. Dar până aici. De astăzi, vom renunța la toate acele lucruri care nu ne mai servesc, și vom îmbrățișa schimbarea. Gata? Să începem:

1. Renunță la nevoia de a avea întotdeauna dreptate

Sunt atât de mulți oameni care doresc să aibă întotdeauna dreptate, chiar cu riscul de a pune capăt unor relații importante sau de a provoca o cantitate mare de stres și durere, pentru ei și pentru alții. De ce să faci asta? Pur și simplu nu merită. Ori de câte ori simți nevoia „urgentă“ de a argumenta cine are dreptate și cine nu, pune-ți această întrebare:

„Ce-aș vrea mai degrabă, să am dreptate sau să fiu amabil?“ Wayne Dyer.

Ce diferență va face? Este ego-ul tău într-adevăr atât de mare?

2. Renunță la nevoia de a controla

Fii dispus să renunți la nevoia de a controla mereu tot ce ți întâmplă și tot ce e în jurul tău – situații, evenimente, oameni, etc. Indiferent că este vorba despre cei dragi, colegi, sau doar străini de pe stradă – permite-le doar să fie. Permite ca totul și toată lumea să fie exact așa cum sunt și vei vedea cât de bine te va face asta să te simți.

„Prin renunțare totul se îndeplinește. Lumea este câștigată de cei care renunță. Dar când încerci și încerci. Lumea este dincolo de a câștiga.” Lao Tzu

3. Renunță la învinuire

Renunță la nevoia de a da vina pe alții pentru ceea ce ai sau nu ai, pentru ceea ce simți sau ce nu simți. Începe să fii responsabil pentru viața ta. Lasă totul și toată lumea să fie exact așa cum sunt.

4. Renunță la discursul autodistructiv

Cât de mulți oameni se rănesc singuri din cauza mentalității lor negative, poluate și repetitive autodistructive! Nu crede tot ce mintea ta iți spune – mai ales dacă este ceva negativ și autodistructiv. Poți mai mult de atât.

„Mintea este un instrument superb dacă este utilizat în mod corect. Utilizat în mod incorect, totuși, devine foarte distructiv.” Eckhart Tolle

5. Renunță la convingerile limitative

Renunță la convingerile tale limitative despre ceea ce poți face sau nu poți face, despre ceea ce este posibil sau imposibil. De acum încolo, nu vei mai permite convingerilor tale limitative să te țină blocat în locul greșit. Întindeți aripile și zboară!

„O credință nu este o idee susținută de minte, este o idee care susține mintea.“ Elly Roselle

6. Renunță să te mai plângi

Renunță la nevoia constantă de a te plânge de acele multe, multe, muuuulte lucruri – oameni, situații, evenimente care te fac nefericit, trist și deprimat. Nimeni nu te poate face nefericit, nicio situație nu te poate face trist sau nefericit decât dacă permiți tu asta. Nu situația în sine declanșează aceste sentimente în tine, ci modul în care tu alegi să o privești. Niciodată nu subestima puterea gândiri pozitive.

7. Renunță la luxul de a critica

Renunță la nevoia de a critica lucruri, evenimente sau persoane care sunt mai diferite decât tine. Toți suntem diferiți, dar în același timp toți suntem la fel. Cu toții ne dorim să fim fericiți, să iubim și să fim iubiți și ne dorim cu toții să fim înțeleși. Cu toții ne dorim ceva, și ceva este dorit de noi toți.

8. Renunță la nevoia ta de a-i impresiona pe alții

Nu mai încerca atât de mult să fii ceva ce nu ești doar pentru a-i face pe alții să te placă. Nu merge așa. În momentul în care te oprești să încerci atât de mult să fii ce va ce nu ești, în momentul în care îți scoți toate măștile, în momentul în care te accepți și îți îmbrățișezi adevăratul sine, vei descoperi că oamenii vor fi atrași către tine, fără efort.

9. Renunță la rezistența la schimbare

Schimbarea este bună. Schimbarea te ajută să te miști de la A la B. Schimbarea te va ajuta să faci îmbunătățiri în viața ta și în viețile celor din jurul tău. Urmează-ți fericirea, îmbrațișează schimbarea – nu opune rezistență.

„Urmează-ți fericirea și universul îți va deschide uși acolo unde au existat doar ziduri.“ Joseph Campbell

10. Renunță la etichete

Nu mai eticheta acele lucruri, oameni sau evenimente, pe care nu le înțelegi ca fiind ciudate sau diferite, și încearcă să îți deschizi mintea, încetul cu încetul. Mințile funcționează numai când sunt deschise.

„Cea mai înaltă formă de ignoranță este atunci când respingi ceva despre care nu știi nimic.“ Wayne Dyer

11. Renunță la temerile tale

Frica este doar o iluzie, nu există – tu ai creat-o. Totul e în mintea ta. Corectează interiorul și exteriorul se va așeza de la sine.

„Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica în sine.“ Franklin D. Roosevelt

12. Renunță la scuze

Dă-le papucii și spune-le că sunt concediate. Nu mai ai nevoie de ele. De multe ori ne impunem limite din cauza numeroaselor scuze pe care le folosim. În loc să creștem și să lucrăm la îmbunătățirea noastră și a vieților noastre, noi ne blocăm, ne mințim, folosind tot felul de scuze – scuze care 99,9% din timp, nici măcar nu sunt reale.

13. Renunță la trecut

Știu, știu. Este greu. Mai ales atunci când trecutul arată mult mai bine decât prezentul, iar viitorul pare atât de înfricoșător, dar trebuie să iei în considerare faptul că momentul prezent este tot ce ai și tot ce vei avea vreodată. Trecutul după care tânjești acum – trecutul la care acum visezi – a fost ignorat de tine când a fost prezent. Nu te mai amăgi. Fii prezent în tot ceea ce faci și bucură-te de viață. La urma urmei, viața este o călătorie, nu o destinație. Formează-ți o viziune clară pentru viitor, pregătește-te, dar întotdeauna fii prezent în momentul de acum.

14. Renunță la atașamente

Acesta este un concept care, pentru cei mai mulți dintre noi este atât de greu de înțeles și trebuie să-ți spun că așa a fost și pentru mine (încă mai este), dar nu este ceva imposibil. Vei deveni tot mai bun la asta practicând cu timpul. În momentul în care te detașezi de toate lucrurile (și asta nu înseamnă să renunți la iubirea ta pentru acestea – pentru că iubirea și atașamentul nu au nimic de-a face una cu cealaltă, atașamentul provine din frică, în timp ce iubirea … ei bine, iubirea adevărată este pură, blândă și dezinteresată, unde există iubire nu poate exista frică, și din cauza asta, atașamentul și iubirea nu pot coexista), vei deveni atât de liniștit, atât de tolerant, atât de bun, și atât de senin. Vei ajunge într-un punct unde vei fi capabil să înțelegi toate lucrurile fără să încerci măcar. O stare dincolo de cuvinte.

15. Renunță la a-ți trăi viața în funcție de așteptările altora

Prea mulți oameni trăiesc o viață care nu este a lor. Ei își trăiesc viața în conformitate cu ceea ce alții cred că este cel mai bine pentru ei, ei își trăiesc viața în funcție de ceea ce părinții lor cred că este cel mai bine pentru ei, ceea ce prietenii lor, dușmanii lor și profesorii lor, guvernul lor și mass-media cred că este cel mai bine pentru ei. Ei ignoră vocea lor interioară, acea chemare interioară. Ei sunt atât de ocupați să le facă pe plac tuturor, să se ridice la nivelul așteptările altora, încât își pierd controlul asupra propriei vieți. Ei uită ce anume îi face fericiți, ceea ce își doresc, ceea ce au nevoie …și în cele din urmă uită de ei înșiși. Ai o singură viață – asta de acum – trebuie să o trăiești, să o deții, și mai ales nu lăsa opiniile altor oameni să te abată de la calea ta.

Sursa: https://www.purposefairy.com/3308/15-things-you-should-give-up-in-order-to-be-happy/
* Am ales doar să adaptez acest minunat articol din engleză, pentru că mi s-a părut că este perfect exact așa cum este – și să citez sursa, bineînțeles. Recomand cu mult drag acest blog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.