Ce îți dorești cu adevărat?

Ce îți dorești cu adevărat?

Azi îți propun un mic exercițiu care îți poate aduce claritate asupra a ceea ce vrei cu adevărat să realizezi în viată, indiferent pe ce plan. Ia un caiet sau o foaie de hârtie și scrie toate lucrurile care crezi sunt importante pentru societate – care sunt prețuite de societate. Adică cele care crezi că trebuie făcute, “ca să fii în rând cu lumea”.

Acum, uită-te bine la lista respectivă. Sunt aceleași pe care le prețuiești și tu? Vezi tu, suntem bombardați cu ideea că avem nevoie de o casă mare, o slujbă importantă, o mașină și așa mai departe. Și atât de mulți dintre noi ne trăim viețile urmărind această rețetă a succesului. Se întâmplă totuși, atât de des, să realizăm tot ceea ce societatea consideră a fi de valoare, și apoi să ne simțim ca și cum am fi fost înșelați, goi pe dinăuntru. Ți-ai spus vreodată: “Asta e tot? Și acum…ce?”

Răspunsul e nu, asta e nu e tot. Iar cheia pentru a trăi o viață cât mai bună și mai autentică pentru tine este să te uiți la ceea ce e important …pentru tine.

Ce este important pentru tine? Stai un pic de vorbă cu tine și găsește acele lucruri care îți bucură sufletul. Ce-ți face inima să bată ca nebuna? Ce anume te-ar împlini și ți-ar aduce cu adevărat bucurie și pace?

Scrie pe o foaie toate aceste lucruri. Spune-le cu voce tare. Imaginează-ți că deții sau faci acele lucruri. Permite-ți să simți emoția care apare. Las-o să te învăluie.

Poate îți dorești să trăiești o iubire adevărată. Imaginează-ți că te uiți în ochii cuiva care vrea să meargă alături de tine pe orice cărare a vieții.

Sau poate îți dorești să călătorești cât mai mult.

Poate că vrei în sfârșit să înveți să te iubești și să te prețuiești. Dă-ți voie să simți iubire autentică pentru toate aspectele din care ești alcătuit – interiorul și exteriorul, spiritul, mintea și corpul. Imaginează-ți că te simți liniștit adânc în sufletul tău și că ai încredere în tine și în felul tău de a fi.

Sper că acest exercițiu să te ajute să obții claritate și să fii mai sincer cu tine. Este extrem de important să faci asta. Primul pas este să știi unde vrei să mergi în mod autentic. Acel “cum” și “când” vor veni pe parcurs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.