Perspective

Perspective

***

– Cred că e mai puțin despre iubire, ci mai degrabă despre devenire, evoluție, vindecare.

– Așa zici?

– E vorba despre un soi de transformare a stării de infatuare de la început în ceva …

– Banal. În ceva banal.

– La prima vedere da. În ceva care servește unui scop măreț, acela de a deveni noi ceea ce avem nevoie, dar nu transformându-l pe celălalt în oglinda ta. Nu așa lucrezi la tine.

– Dar de ce tebuie să lucrăm atâta cu propria pesoană? De ce șantierul ăsta în lucru în care ne-am transformat întreaga existență?

– Pentru că, atata timp cât tu nu te regăsești pe tine, nu ești mulțumit și împăcat cu propria persoană, vei zice mereu că cel de lângă tine nu va putea niciodată să îți satisfacă toate nevoile, vei spune că nu e potrivit pentru tine și vei fugi la urmatoarea persoană. Și tot așa. Când te regasești pe tine, esti bine lângă oricine. Daca fugi de tine, niciodată cel de langa tine nu va fi persoana potrivită pentru că tu nu ai liniște indiferent cine e lânga tine.

– Dar oare nu ne dorim mereu altceva pentru că de fapt ne e dor de fluturii de la început? Ne e dor să retrăim starea aia înălțătoare care ne proiectează sufletele deasupra norilor ca să plouă cu iubire peste timp, estompându-l? … Pentru a ne simți eterni și imuabili, acolo în castelul de nori si totusi atat de fragil, sub apăsarea crudei efemerități a acestei stări? De ce nu o putem perpetua la nesfărșit?

– Pentru că s-ar trivializa, ar deveni ceva banal și ar muri.

– Și e mai bine decât să devii tu banal și să mori puțin căte puțin în fiecare zi, sub dorința sufocantă de a-ți menține sufletul viu, hrănindu-l cu fluturi? Adică să mori de foame de fluturi, s-ar mai putea zice …

– Mda, interesanta perspectivă. Vezi tu, cred că până la urmă, perspectiva este totul. Dacă schimbi un pic perspectiva, îți poți schimba calitatea vieții instantaneu. Nimeni nu s-a născut să îți satisfacă ție nevoile, arată că ești dispus să îți rezolvi singur problemele și nesiguranțele, demonii, dacă vrei. Înțelege că și cel de lîngă tine se află în aceeași situație ca tine. Mergeți împreună pe acest drum. La capăt lui, te vei regăsi și pe tine, cu siguranță.

– Promit că o să mă gândesc la asta.

***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.